XXI Festa do Melindre e da Reposteria da "Terra de Melide" A Coruña.


Melide o "Cerne de Galicia" se viste de gala para celebrar su Fiesta gastronómica por excelencia, a "Festa do Melindre", que como indica el Cartel Oficial, se va a celebrar el Domíngo,13 Mayo'12. El Melindre, como lo define la web oficial del Evento,www.festadomelindre.com , consta de lo siguiente: "O melindre é un doce tipicamente galego que se produce en moitas vilas (Allariz, Silleda, Ponteareas...) mais en Melide atinxe a súa excelencia. Os melindres son rosquelas pequenas ás que se lle dá brillo e bañados con xarope. Na súa elaboración xoga un papel esencial as mans e a sabedoría de quen os elabora ademais da calidade dos produtos. A calidade dos ingredientes do melindre melidao é suprema: fariña de trigo, ovos caseiros, manteiga cocida de vaca e xarope de azucre. Amásanse as xemas dos ovos, a manteiga (logo de ser diluída e arrefriada) e a fariña. Córtanse tiras e dáselles forma cilíndrica. Colócanse nunha bandexa e métense no forno uns 20 minutos a 230 graos de temperatura. Tíranse e déixanse arrefriar durante un ou dous días. Báñanse con xarope de azucre dándolle voltas até que comecen a pegarse entre eles. Finalmente se deixan secar. Poden aguantar un mes en boas condicións. Los que quieran acercarse por Melide, podrán disfrutar de los exquisitos Melindres y aprovechar para degustar una de las mejores carnes de Galicia en sus magnificas Parrilladas. Más información: www.concellodemelide.org